Retete culinare de Pasti

Afla ce retete culinare traditionale se pregatesc de Pasti!.

Pastele este cea mai importanta sarbatoare din an pe langa Craciun care comemoreaza Invierea lui Iisus Hristos pentru crestini. Fie ca este vorba despre catolici sau ortodocsi fiecare dintre noi sarbatorim aceaste zile cu retete culinare traditionale de Pasti.

Daca tot ne aflam in apropierea Pastelui, m-am gandit sa va reamintesc care sunt retete culinare specifice acestei sarbatori din an. Romanii, cunoscuti drepti adevarati gurmanzi nu se abat de la traditii, astfel meniul principal este carnea de miel preparate ca friptura de miel, bors de miel si drob de miel facut cu organele interne ale acestuia. Sacrificarea mielul de Pasti reprezinta iesirea evreilor din robia egipteana pe care, insusi Dumnezeu l-a jertfit.

Foto: sinsdesign.wordpress.com

Alaturi de retele culinare preparate din carne de miel, ouale rosii nu pot lipsi de pe masa credinciosilor deoarece acest lucru relateaza momentul in care Maica Domnului venise sa-si planga fiul răstignit si a asezat cosul cu oua langa cruce si acestea au fost inrosite de sangele care curgea din ranile lui Iisus. 

Ca desert, de Pasti se pregateste pasca si cozonac, retete culinare specifice romanilor. Pasca traditionala este facuta cu branza, insa in zilele de astazi multi au cam schimbat reteta folosind tocmai ciocolata. Cozonacul poate fi umplut dupa preferintele fiecaruia fie cu nuca si cacao, rahat, ciocolata si multe altele.

Nu uitati ca atunci cand pregatiti aceste retete culinare de Pasti sa va amintiti de Iisus Hristos care si-a jertfit viata pentru acest popor.

No Responses

Leave a Reply