Produse bio, importanta lor in viata noastra

In supermarketuri gasim o multime de alimente (carne, lactate, fructe, legume) care contin chimicale si care sunt nocive organismului uman. Cu timpul, asimilarea de substante chimice in organism poate avea urmari grave, precum declansarea de boli.

Din teama de a nu se imbolnavi, unii oameni prefera sa cumpere produse mai scumpe, dar mai bune pentru organism. Este vorba despre produsele bio, pe care le gasiti fie la piata, fie in supermarket la un raion separat.

produse bioDaca parcurgeti des distante lungi cu masina prin anumite zone ale tarii, o sa treceti pe langa produse bio pe care agricultorii le scot la vanzare chiar la poarta casei lor. Pentru astfel de drumuri lungi, va recomandam aplicatia noastra care va calcula distanta rutiera si va indica cele mai rapide trasee, precum si care sunt conditiile din trafic in timp real.

Produsele bio sunt importante in viata noastra din mai multe puncte de vedere. In primul rand, sunt mai sanatoase pentru organismul nostru decat celelalte produse. In cresterea lor nu sunt folosite substante chimice de niciun fel. Ingrasamintele folosite sunt naturale si nu pot fi culese decat la maturitate, pentru ca nu poate fi fortata cresterea lor prin alte substante.

In al doilea rand, produsele bio sunt mult mai gustoase si au cu 15% mai multe substante nutritive decat produsele industriale, conform Insitutului European pentru Agricultura. De aceea mancarea bunicii este delicioasa, deoarece ingredientele ei sunt culese din gradina proprie, unde au crescut in voie, fara a fi folosite substante chimice.

In plus, produsele bio sunt mult mai potrivite in alimentatia copiilor decat produsele industriale. Copiii sunt mult mai senibili la substante chimice, astfel ca alimentatia lor ar trebui sa contina doar produse bio. Un studiu american a demonstrat ca sangele unui copil de pana in 4 ani care a consumat produse industriale are de 6 ori mai multe reziduuri toxice decat sangele unui copil care a mancat produse mai sanatoase, bio.

Produsele bio sunt supuse mai des controalelor si filtrelor decat celelalte produse, astfel ca sunt mai de incredere in ceea ce priveste garantia calitatii. Daca nu ar mai fi folosite pesticide, cantitatea de dioxid de carbon eliminata in atmosfera in urma procesului tehnologic s-ar reduce. Produsele bio contribuie, astfel, la sanatatea aerului pe care il respiram.

Produsele bio sunt importante deoarece sustin viata sanatoasa si reduc riscurile imbolnavirii precoce declansate de produsele industriale.

Salvează

Leave a Reply