Piesele auto contrafacute iti pot pune viata in pericol

wreIn cautarea unor piese auto cu preturi cat mai mici, foarte multi soferi ajung sa faca achizitii de proasta calitate, care le pot pune in pericol viata. Piesele auto contrafacute sunt o problema reala si chiar daca nu mai sunt atat de populare precum erau inainte, inca fac o multime de victime.

Afacerea cu piese auto contrafacute este una infloritoare pentru multi comercianti, acestia castigand peste 10 milioane de euro in fiecare an vanzand astfel de produse.

Din pacate, este destul de dificil sa descoperi o piesa contrafacuta, deoarece producatorii de falsuri au grija sa respecte aproape intr-u totul detaliile piesei originale, mai putin calitate. Spre exemplu, exista firme chinezesti care au copiat inclusiv inscriptiile care apar pe placutele de frana originale, in asa fel incat un ochi neavizat are sanse foarte mici sa descopere piesa auto contrafacuta.

Care sunt diferentele intre piesele auto originale si cele contrafacute?

Ai putea spune ca, daca tot sunt copiate in detaliu, piesele auto contrafacute sunt la fel de bune ca si cele originale. Din pacate, lucrurile nu stau chiar asa. Materialele pot sa difere foarte mult, testele facute inainte de a iesi pe piata pot fi inexistente in cazul pieselor contrafacute iar performantele pot avea de suferit. O placuta de frana contrafacuta, spre exemplu, poate sa dubleze distanta de franare a unei masini, ceea ce poate sa fie diferenta dintre viata si moarte .

Prima solutie ar fi o analiza atenta a pretului. Daca niste piese auto BMW care in mod normal costa cateva sute de lei, pot fi achizitionate la jumatate de pret, atunci ceva este in neregula.

Daca gasesti o piesa auto care sa iti faca cu ochiul din punct de vedere al pretului, cel mai bine este sa mergi cu ea la un service autorizat al marcii de automobile pentru care vrei sa o cumperi. In felul acesta vei avea garantia ca faci o achizitie buna.

De asemenea, un sfat extrem de bun este sa cumperi doar piese auto din reprezentante sau din magazine de incredere. Din fericire, exista din ce in ce mai multe magazine in care poti avea incredere si care ofera doar produse de buna calitate, multe dintre ele putand fi gasite online.

Leave a Reply