Epilarea inghinala in 6 pasi pentru femeile moderne

Pentru epilarea inghinala este nevoie de mai multa atentie decat in cazul epilarii altor zone mai drepte si in care pielea este mai putin sensibila. Unul dintre cele mai importante sfaturi in ceea ce priveste epilarea acestei zone este evitarea fasiilor de ceara rece. Pentru ca parul este mai gros in aceasta zona, epilarea inghinala trebuie facuta cu ceara calda pentru a smulge parul din radacina, garantand o piele fina pentru mai mult timp.

Odata stapanit, intreg procesul nu trebuie sa dureze mai mult de 30-45 de minute.

epilarePasul 1: Se incalzeste ceara, de preferat folosind un incalzitor sau un decantor de ceara. In cazul in care acestea nu exista in casa, ceara poate fi incalzita si pe aragaz, cu mare atentie la temperatura acesteia inainte de aplicare.

Pasul 2: Se curata pielea din zona inghinala cu atentie astfel incat aceasta sa nu fie transpirata, unsuroasa sau alunecoasa. Pentru ca ceara sa poata smulge mai usor, se poate folosi inclusiv pudra de talk in cazul in care pielea transpira abundent datorita temperaturii.

Pasul 3: Se aplica ceara cu un aplicator special ce poate fi achizitionat de la magazinele sau saloanele de specialitate. Pentru epilare inghinala cu ceara calda este nevoie ca parul sa fie crescut vizibil. Ceara se aplica in directia de crestere a parului, in fasii late de aproximativ 3 centimetri, pentru un control mai bun al zonelor epilate.

Pasul 4: Ceara se lasa cateva secunde la racit, astfel incat sa aiba o consistenta moale, dar inchegata si, folosindu-se de marginea lasata special pentru apucare, se smulge intr-o miscare rapida, in directia opusa cresterii firelor de par. Este foarte important ca miscarea mainii sa nu fie una ascendenta, ci urmareasca paralel pielea la doar cativa centimetri.

Pasul 5: Epilarea zonei inghinale este adesea dureroasa. Se pot face pauze scurte intre aplicari, timp in care se preseaza zona dureroasa cu palma pentru calmarea durerii.

Pasii 4 si 5 se repeta pana in momentul in care tot parul nedorit a fost inlaturat. Odata cu capatarea experientei, aceasta intrega operatiune nu va dura mai mult de cateva minute.

Pasul 6: Pielea poate ramane usor iritata in urma epilarii. Pentru a preveni iritarea porilor ramasi deschisi, zona se curata de ceara, iar mai apoi se aplica produse pe baza de aloe vera pentru calmare. Pentru a evita aparitia firelor de par crescute sub piele se recomanda exfolierea zonei cu un exfoliant delicat la 1-2 zile dupa sesiunea de epilat.

Urmand o serie de pasi simpli pentru epilare inghinala, se poate optine o linie de bikini impecabila. Trebuie retinut faptul ca epilarea cu ceara calda poate fi usor periculoasa in cazuri de neatentie, de aceea este de preferat sa se apeleze de cateva ori la serviciile unor cosmeticiene pentru a observa indeaproape tehnicile pe care acestea le utilizeaza. Pentru rezultate ideale, ceara trebuie sa fie de buna calitate si nu trebuie refolosita de mai multe ori decat este indicat pe instructiunile de utilizare de pe ambalaj. Firele de par prea scurte sau care nu au putut fi indepartate cu ceara pot fi inlaturate cu ajutorul unei pensete.

Leave a Reply