Cum te asiguri ca alegi cea mai buna masina de spalat?

masina-spalat-300x173Masina de spalat rufe este o adevarata necesitate. Cu siguranta nimeni nu o mai priveste ca pe un moft, in conditiile in care poate sa ofere rufe curate, fara a-ti solicita foarte mult timp. Masinile moderne de spalat reusesc chiar sa economiseasca o multime de energie si de apa, asadar, daca inca nu ai un astfel de electrocasnic in casa ( greu de crezut) este bine sa il cumperi.

O intrebare apare in momentul in care descoperi varietatea uriasa de masini de spalat :Cum alegi masina de spalat rufe? Care sunt criteriile care conteaza si unde trebuie sa cauti?

Un prim pas pe care trebuie sa il faci este sa te informezi in legatura cu fiecare element ce compune masina de spalat. Vei sti ulterior de ce este bine ca masina sa aiba cat mai multe rotatii pe minut, de ce este bine sa fie mai incapatoare si de ce este bine sa aiba cat mai multe programe. Daca ai toate informatiile, poti incepe sa cauti pareri despre masini de spalat . Cele mai bune raspunsuri le gasesti la cei care au cumparat deja o masina si in felul acesta iti poti da seama care este varianta potrivita pentru tine.

Un ultim pas este sa te decizi asupra fiecarui detaliu. Conform Bestreview.ro, cele mai importante criterii sunt urmatoarele:

  • Tipul de incarcare. Ai de ales intre masini de spalat cu incarcare frontala sau masini de spalat cu incarcare verticala. Daca primele sunt ideale pentru orice tip de inaltime si ofera o deschidere mare, cele din urma duc la o economie serioasa de spatiu.
  • Dimensiunile masinii. Exista mai multe categorii de masini, clasificate dupa dimensiuni. Avem masinile de spalat normale, masinile slim, masinile mici si masinile compacte. De regula, masinile cu dimensiuni normale au inaltimea de 85 de centimetri, latimea de 60 si adancimea de 60, asadar, cel mai bine este sa te orientezi in functie de aceste valori.
  • Capacitatea de spalare. Volumul cuvei este foarte important. Pe piata poti gasi masini cu un volum intre 4 si 12 kg. Evident, cu cat volumul este mai mare, cu atat poti ajunge la economii mai mari de energie si de apa ( asta daca reusesti sa umpli de fiecare data cuva) Inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste capacitatea, este bine sa analizezi cu atentie intreaga familie si sa descoperi care este necesarul de spalare din fiecare saptamana.
  • Programele masinii. Programele sunt de departe cele mai importante. Poti alege intre programe rapide, care spala in 15 minute sau programe destinate hainelor delicate, hainelor colorate sau hainutelor pentru copii. In general, exista sute de programe pe care masinile le ofera. Cel mai probabil, masina ta va oferi pana la 16 programe.

Exista si alte elemente care conteaza, incepand cu viteza de centrifugare sau eficienta energetica. Evident, toate le poti descoperi analizand cu atentie fiecare masina in parte.

 

Leave a Reply