Cum alegi blenderul?

cel-mai-bun-blenderDimineata trebuie sa ne aduca un plus de energie, atat prin somn cat si printr-o alimentatie bogata in proteine si vitamine. Un suc sanatos, o omleta sau un amestec de legume, poate sa insemne energie ta pentru toata ziua.

De cele mai multe ori insa, nu ai timp suficient pentru a-ti prepara micul dejun in modul clasic, asadar, ai nevoie de un instrument de bucatarie modern. Un blender sau un storcator de fructe pot reprezenta economie substantiala de timp si eficienta. Cum le alegi, insa?

Vom descoperi in acest articol care este  cel mai bun blender si cum poti face o achizitie inteligenta.

Care este, asadar, cel mai bun blender?

Pentru a descoperi cel mai bun blender, trebuie sa stii, in primul rand, rolul sau. Acesta este folosit pentru maruntirea legumelor, pentru pasarea lor si pentru orice alt tip de tocare. Este, intr-un simplu cuvant, un tocator care iti salveaza timp. Alegerea blenderului trebuie sa tina cont de mai multe elemente:

  • tipul de blender. Poti opta pentru un blender clasic, cu vas, in care pui legumele si obtii rezultatul sau poti alege un blender vertical, care te ajuta sa amesteci alimentele in orice vas. De regula, este preferat blenderul clasic, deoarece este mai puternic si nu necesita foarte mult efort.
  • Capacitatea vasului. Daca alegi un blender clasic, capacitatea vasului este importanta, deoarece vei dori sa prepari sucuri sau mancaruri pentru toata familia. De regula, este bine sa alegi minim 1 litru.
  • Din ce este construit vasul? Exista doua optiuni: plasticul si sticla. Varianta din sticla este ceva mai costisitoare, insa si mai eficienta, deoarece se curata usor, este rezistenta si nu pastreaza mirosuri.Varianta de plastic este mai ieftina si nu se crapa la socuri fizice. Daca esti atent insa, varianta din sticla poate sa fie mult mai indicata.
  • Accesoriile pe care le primesti. Conteaza foarte mult ce vine pe langa blender. Cu accesoriile potrivite, un blender se poate transforma in rasnita, razatoare sau tocator si poate creste foarte mult ajutorul din bucatarie.
  • Puterea, importanta si ea. Puterea decide rapiditatea cu care vei duce la bun sfarsit o misiune in bucatarie. Exista blendere de peste 1000 W si blendere mai mici, de 4-500 W. In functie de necesitatile pe care le ai, alege o putere corecta!

Evident, exista si alte detalii, cum ar fi gradul de siguranta, treptele de viteza, pretul sau garantia. Iti recomandam sa alegi un blender de calitate, produs de un brand cunoscut, care sa reziste ani intregi fara probleme. Chiar daca are un cost mai mare la inceput, rezultatele si avantajele vor fi vizibile in timp.

 

Leave a Reply